Hei sinä oman elämäsi pyykkivuoren kuningatar! ...tavalla tai toisella ;)

April 6, 2018

Harha

 

Onko tyhjän pyykkikorin harha teille tuttu ? Olen viimeiset 17 vuotta kuvitellut, että kun pyykkikorit saa kerran tyhjäksi, ne jäävät tyhjäksi. Kotiäitiaikoina yksi suuri ilon aihe oli, kun laitoin elämäni "viimeisen" pyykkikoneellisen pyörimään. Pyykkikaapin valkoiset ritiläkorit hohtivat tyhjyyttään ja erehdyin JOKA KERTA kuvittelemaan, että se todella oli viimeinen pyykkikoneellinen ikinä :D Täydellistä itsensä huijaamista! Ehkä se oli myös sitä, että sen kaaoksen keskellä koki edes hetkellisesti jotain hallinnantunnetta, kun likapyykkikorit olivat tyhjät. Parasta tässä harhassa on, että se tulee aina uudelleen. 

 

Kuvissa palasin leikkimään aikaa kotiäitinä :D Kaikki äidit, olevat ja tulevat, nauttikaa ajastanne!

 

 

Vähän sinnepäin

 

En ole koskaan ollut kovin tarkka ylipäänsä vaatteista tai niiden pesemisestä. Se on vain ollut sitä pakollista pullaa, joka täytyy tehdä ja kun on iso perhe, sitä vaan riittää!

On sentään pesty valkoiset ja mustat, kirjavat ja punaiset erikseen, mutta mankelia en ole omistanut koskaan, enkä silitä pikkuhousuja ja kaiken silitettävänkin silitän AIVAN viimeisessä hädässä. Puhumattakaan, että silittäisin mieheni kauluspaitaa pikkujouluun! Kotiäitivuosina pestävät pyykit olivat paljon pienempiä kuin nykyään. Pieniä, suloisia alle 110 cm vaatteita oli helppo oikoa ja ripustella kuivumaan ja pyykin ripustaminen ulos kesällä on ollut suorastaan aina lempipuuhaani ja on edelleen! Nykyään omistan pyykkinarun, joka kulkee talon nurkasta autokatoksen nurkkaan ja se on minun ihan lempparein pyykkinaru ikinä! Pyykin ripustaminen raikkaassa keväisessä tai kesätuulessa, auringonpaisteessa, se on terapiaa ja siitä nautin! Sinne on nykyään myös huomattavasti helpompi ripustaa Adidaksen hupparit kokoa L, M ja S ja rikkirevityt pillifarkut 28/30", kuin talviaikaan saunaan pienelle pyykkitelineelle. Saunassa tosin pyykit kuivuvat nopeasti (ja ei, en lämmitä saunaa koskaan niin, että siellä on pyykkejä!) Jossain kohtaa pyöritin kaiken pyykin surutta kuivausrummussa, mutta sen mentyä rikki olen päättänyt pärjätä ilman sitä. Hyvin olenkin pärjännyt, ekologisella näkökulmalla ;) Pyykkiteline saunassa, 7- henkisessä perheessä :D Elämässä on tärkeämpiäkin asioita kuin kodinhoitohuone.

 

 

Kyllästyin 


Jossain vaiheessa kyllästyin haisevaan pyykinpesukoneeseen, nestemäisiin pesuaineisiin ja tunkkaisiin vaatteisiin ja siirryin käyttämään hajusteetonta suomalaista pesujauhetta, jonka kerrotaan pitävän pyykkikoneen kunnossa. Sen se tekeekin. Tilaan tuon kahdeksan kilon laatikon säännöllisesti, eikä näin tarvitse olla jatkuvasti kantamassa pyykkiainetta kaupasta. Mutta koska haluaisin kuitenkin pyykkien tuoksuvan hyvälle, palasin taas (turhaan) huuhteluaineeseen, joka lopultakin aina pilaa vaatteet, tuntuu jäävän niihin kiinni ja myös laittaa pyykkikoneen haisemaan pahalle, ihan samoin kuin nuo pesuaineet, joissa on zeoliitteja.

 

Nykytila

 

Tällä hetkellä tilanne on siis seuraavanlainen. Hallinnan tarve on alkanut helpottaa hiljalleen vuosien myötä ja tällä hetkellä tuntuu, että se on suurimmaksi osaksi kokonaan poissa, välillä jopa huolestuttavissa määrin. Meillä pyykkiä pestään jatkuvasti, suomalaisella väriaineettomalla, hajusteettomalla, zeoliitittomalla, mahdollisimman vähän allergisoivalla pesujauheella, käytetään liraus huuhteluainetta, jotta saadaan vaatteisiin se kuuluisa halvan huuhteluaineen tuoksu :D Nyt tulee rumpujen pärinää: Minusta on myös tullut pyykkivuoren kuningatar ja tiedättekö mitä se tarkoittaa? Se tarkoittaa sitä, että minä en juurikaan pese enää pyykkiä! Aika kuningatar olo, kun mieheni lähtee vapaapäivänäni aamulla töihin ja ohjeistaa minua; päivän aikana pitäisi pestä ainakin yksi koneellinen pyykkiä. Jos hän ei tätä sano, jätän ehkä pesemättä. En myöskään kovin usein laita pyykkejä kuivumaan enkä kääri niitä. Vaikka olen kuningatar, en enää tunnu tarvitsevan minkäänlaista hallinnantunnetta elämääni. En myöskään hallitse, vaan laiskottelen. Jonkun ne vaan on pyykit pestävä, ja kun minä en pese, se on sitten mieheni, joka on nykyään meidän perheen pyykkäri. Seuraava sukupolvi on valjastettu myös hiljalleen pyykkihuoltoon. Mutta minä en enää oikein jaksa :D

 

 

Inspiraatio

 

No nyt kuitenkin tapahtuu inspiroivia asioita! Sain laatikollisen Saaren Taian pyykkietikkaa myyntiin Hedelmäpuun verkkokauppaan ja innostuin tietenkin siltä istumalta testaamaan. Aloitin putsaamalla koko pyykkikoneen huolellisesti. 95 asteen pesu sitruunahapon kera ja tiivisteiden ynnä muiden siistiminen. Pyykkietikka itse asiassa hoitaa pyykkikoneen puhdistuksen jatkossa automaattisesti, joka pesukerralla! Kaavin kaikki tunkkaiset mustat vaatteeni kasaan ja laitoin pesuun normaalilla hajusteettomalla pesujauheella ja Saaren Taika Raikas pyykkietikalla (tuoksuna piparminttu ja laventeli). Ette usko, mitä tapahtui!Pyykit olivat oikeasti aivan ihanan raikkaita ja piparminttu tuoksui kivasti. Pyykkietikka itsessään haisee kyllä etikalle, mutta vaatteisiin tuo tuoksu ei jää. Ja täytyymyöntää, että ihastuin sen verran pyykkietikan tuoksuun, että haistelen vähän väliä pullon suusta etikan tuoksua :) 

 

Sen lisäksi, että olen pyykkivuoren kuningatar, olen nyt myös kauppias. Kaikki tilaamaan kipinkapin pyykkietikkaa Hedelmäpuun verkkopuodista ja ihastumaan! Voin suositella lämpimästi tätä ihanaa, ekologista, Suomessa valmistettua luonnontuotetta! Sydän sydän sydän! Ja jos alussa toimitus tökkii, niin antakaa armoa aloittelevalle yrittäjälle! Sydän!

 

www.hedelmapuu.me/online- store 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

Hedelmäpuun blogi
Viimeisimmät postit

March 30, 2019

February 8, 2019

October 15, 2018

Please reload

Arkisto
Please reload

Tags
Seuraa Hedelmäpuuta
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle