Miksi luonnonkosmetiikkaa, IhaNaiset?

May 20, 2018

 

Väitteitä luonnonkosmetiikasta

 

Luonnonkosmetiikka on turvallista. That's true! 

 

• Luonnonkosmetiikassa on mukana pelkästään luonnollisia aineita, ei mitään synteettistä eli keinotekoista. Kun luet esimerkiksi apteekista ostettavan perusvoiteen INCIä eli ainesosaluetteloa, huomaat, että luettelo on aivan hurjan pitkä. Vaikka puhutaan vain "perusvoiteesta". Luonnonkosmetiikassa ainesosaluettelo on taas aivan hurjan lyhyt ja lukaistu nopeasti läpi :)

 

Luonnonkosmetiikka ei toimi tai ei ole tehokasta. Höpöhöpö.

 

• Huolimatta siitä, että luonnonkosmetiikassa ei ole myrkkyjä tai voimakkaita synteettisiä tehosteaineita, se toimii. Tuoksut jotka tulevat eteerisistä öljyistä eivät ole kovin voimakkaita ja sheavoissa tai kaakaovoissa on oma miellyttävä ominaistuoksunsa. Luonnollinen, voidemainen deodorantti ei toki pidä aivan 72 tuntia, kuten tehokkain Rexona, mutta ei siinä myöskään ole muunmuassa alumiinia tai silikonia. Ja päivän se pitää todella hyvin. Kun pesee lisäksi itsensä ja kainalonsa suolasaippualla, minimoi bakteerien muodostumisen kainaloiden iholle. 

 

Suolasaippua kuivattaa ihoa. Tarua!

 

 • Suolasaippua parantaa ihon kosteustasapainoa, kuorien ja kosteuttaen sekä vähentäen mahdollisia tulehduksia iholla. Suolasaippualla pesten jokaisesta peseytymiskerrasta tulee ihana nautinto. Iho tuntuu OIKEASTI puhtaalle ja jos saat vielä itsellesi selänpesijän, on nautinto täydellinen. Etkä välttämättä tarvitse ihollesi rasvaa laisinkaan. 

 

Luonnonkosmetiikka on kallista. Ei muuten ole.

 

• Kotimainen, yksinkertainen luonnonkosmetiikka ei ole kallista. Se on äärimmäisen riittoisaa, etkä maksa pakkauksesta vaan tuotteesta. 7-15 euroa laadukkaasta palashampoosta tai palasaippuasta ei ole paljon, kun käytät sitä jopa kaksi kuukautta. Voiteet ovat täyttä tavaraa ja myös niin riittoisia, että tarvitset niitä vain nokareen kasvoillesi tai vartalon iholle.  Pyykkietikka on myös riittoisa tuote, joka sekä raikastaa pyykkisi että hoitaa pesukonetta, eikä siitä voi puhua samana päivänä huuhteluaineen kanssa. Laatu ja käsityö maksaa hieman, joten aivan puoli- ilmaiseksi näitä ihania tuotteita ei saa. 

 

Luonnonkosmetiikka on ekologista ja ympäristöystävällistä. Niin totta.

 

• Jokaisella meistä on velvollisuus ajatella ympäristöämme. Luonnonkosmetiikka on aina pakattu mahdollisimman yksinkertaisesti ja kierrätettäviin pakkausmateriaaleihin. Palasaippua on todennäköisesti kääräisty ekopaperiin, ja kun saippuasi on loppu, jäljelle jää... no ei mitään :) Kaikki tuotteiden ainesosat ovat biohajoavia, eivätkä ne vahingoita luontoa. Esimerkiksi Saaren Taika Siivoussaippua on niin tehokas ja miellyttävä tapa siivota, etten aio palata koskaan enää edes Mäntysuopaan, vaikka sekin on hyvä valinta :) Enkä luovu enää pyykkietikasta, koska sen jälkeen olen taas tykästynyt pyykinpesuun. 

 

Kotimaista luonnonkosmetiikkaa ostamalla työllistät. No niin teet!

 • Suomi on pullollaan aivan ihania, kekseliäitä ja toimeliaita yrittäjänaisia, jotka ansaitsevat elantonsa muun muassa valmistamalla saippuaa, voiteita ja pyykkietikkaa. He valmistavat tuotteensa taidolla ja rakkaudella ja tuottavat markkinoille upeita, yksinkertaisia, luonnollisia ja toimivia luonnonkosmetiikkatuotteita. Toiset yrittäjänaiset sitten myyvät näitä tuotteita, useimmiten edelleen naisille, vaikka luonnonkosmetiikan valikoimasta löytyy upeita tuotteita myös rakkaille miehillemme. Hedelmäpuussa haluan keskittyä nimenomaan näiden suomalaisten pienyrittäjänaisten tuotteisiin. 

 

Tee ekoteko ympäristöllesi, rakkaudenteko itsellesi ja läheisellesi ja käytä yksinkertaista, Suomessa valmistettua luonnonkosmetiikkaa. Ihastut varmasti ♥︎

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

Hedelmäpuun blogi
Viimeisimmät postit

March 30, 2019

February 8, 2019

October 15, 2018

Please reload

Arkisto
Please reload

Tags
Seuraa Hedelmäpuuta
  • Instagram - Black Circle