Rentoutusvalmentaja- Synnytysvalmentaja Kätilö- minä

September 23, 2018

Käytyäni noin vuosi sitten nelipäiväisen Hypnosynnytysohjaaja- koulutuksen aloin tutkailla, miten pääsisin kouluttautumaan vielä rentoutusohjaajaksi. Hypnosynnytyskoulutus oli äärettömän hyvä ja mielenkiintoinen, mutta jätti opin hieman vajavaiseksi, koska koko koulutus oli englannin kielellä. Suggestiot, rentoutuksen syventäminen, pelosta irtipäästäminen, ankkurointi ja muut viuhuivat välillä vähän korkealta ohi. Rentoutuksen lukeminen englanniksi floridalaiselle opettajalle (koska minä jäin ilman paria!!) oli aikamoista... Relax and keep relaxing! Really :D 

 

Lähin koulutus löytyi Kuopiosta... Päätin hieman odotella. Ja se kannatti! Rentoutusvalmentaja SHL alkoi nimittäin Seinäjoella mentaalivalmentaja Leena Pakosen ohjaamana! Ihan mahtavaa! Nyt me sitten aloitimme,  kymmenkunta hyvin erilaisista lähtökohdista toimivaa naista, opiskelemaan rentoutusvalmentajiksi. Mielenkiintoista! Viisi kahden päivän lähijaksoa, 250 tuntia opiskelua, 50 tuntia rentoutusharjoittelua, portfolio ja oman rentoutustekstin laatiminen. Jo ensimmäisen viikonlopun aikana huomasin, että olin sittenkin oppinut paljon Hypnosynnytykoulutuksessa. Nyt kuulin hieman samoja asioita suomen kielellä ja ihania oivalluksia syntyi ja myös monia solmuun jääneitä asioita aukesi heti. Rentoutusvalmentajan koulutus sopii täydellisesti mulle. Ihanaa hyvinvointia itselle, kehon ja mielen yhteyttä ja mahdollisuus tarjota sitä myös odottaville ja synnyttäville äideille ja vauvoille ja ilman muuta myös synnytykseen mukaan tulevalle kumppanille. 

 

Rentoutuminen on yksi osa hyvinvointia työn, liikunnan, ravinnon, unen ja sosiaalisen elämän ohella. Hengittäminen ja rentoutuminen on tärkeää paitsi jokapäiväisessä elämässä, myös erityisen tärkeää raskausaikana ja synnytyksessä. Se vain on se osio, joka meiltä aivan varmasti jää ensimmäisenä huomioimatta. Rentoutumisen vaikutukset hyvinvointiin ovat tutkittuja ja kiistattomia; se hidastaa ja rauhoittaa elintoimintoja uudistaen näin soluja ja koko kehoa, lisää endorfiinien tuotantoa, lisää vastustuskykyä, parantaa unta, parantaa oppimista ja uusien asioiden omaksumista ja niin edelleen ja niin edelleen. Äidin kohdussa kasvava vauva aistii äidin olotilan hyvin tarkkaan; jos äiti on jatkuvasti stressissä, on vauvan stressihormonitaso myös korkella. 

 

Hypnosynnytyksen filosofia upposi sydämeeni ja ankkuroitui sinne välittömästi. Tätä olin hakenut, tähän minua oli johdettu, tämä oli se, mitä minä sydämessäni ajattelen vauvan odottamisesta, synnyttämisestä ja elämän alusta vauvan kanssa. Näin sen kuuluisi mennä. Synnytys on mitä luonnollisin, kaunein ja ihmeellisin elämäntapahtuma ja naisen keho on luotu siihen, se on kiistaton fakta. Naisen kuuluisi saada luottaa itseensä ja kehoonsa, nauttia synnytyksestä ja iloita vauvastaan siitä hetkestä alkaen, kun lapsi ilmoittaa tulostaan, ilman pelkoa. Luonto on järjestänyt kaiken synnyttämisessä paikalleen. Miksi sitten kuitenkin synnytämme niinkuin synnytämme; pelolla, kivulla, täydellisellä luottamuksen puutteella naisen kehoon? Lääkkeitä, lisää lääkkeitä, puuttumista, kivun ja komplikaatioiden noidankehää? Naiset heittäytyvät passiivisina ja avuttomina lääkäri- ja kätilöjohtoiseen synnytyskulttuuriin, jossa synnytys kääntyy melko usein hätätilaksi, monesti myös turhaan juuri sen vuoksi, että synnytyksen kulkuun on puututtu liikaa. Terveitä äitejä ei edes kuuluisi hoitaa sairaalassa, vaan jossain kodikkaassa ja turvallisessa paikassa, jossa naiset saisivat synnyttää rauhassa. Synnytys on äärimmäisen herkkä tapahtuma ja se häiriintyy uskomattoman helposti. Nisäkkäät eivät ikinä synnytä tilanteeseen, jossa niitä pelottaa ja ne tuntevat olonsa turvattomaksi; niin ei tee ihminenkään, ainakaan kovin helposti. Kun nainen tuntee olonsa turvalliseksi, synnytyshormonit toimivat kuten pitää ja synnytys etenee luonnollisesti. 

 

Tässä riittää työtä ja tätä työtä haluan niin palavasti olla tekemässä. Ja voin väittää tietäväni, mistä puhun, kun puhun siitä, miksi synnytyskulttuurimme on vinksallaan. Olen synnyttänyt itse ja olen ollut mukana synnytyksissä 15 vuoden ajan. Kulttuurin on aika muuttua. 

 

Joten kaikki odottavat äidit ja myös isät; tulkaa luokseni rentoutumaan, oppimaan hypnosynnytyksestä, luonnollisesta synnytyksestä, valmistautumaan synnytykseen. Oppimaan, mitä kaikkea voi tehdä itse, miten aktiivinen voi olla ja miten paljon iloa vauvan odottamisesta voi saada irti. Jutellaan siitä, millaista on vauvan kanssa kun elämä muuttuu, millaista on imetys ja hormonimyrskyt. Jos synnytys pelottaa, hoidetaan sitä juttelemalla ja rentoutumalla.

Yhdessä olemme enemmän ja te ansaitsette kaiken sen hyvän, mitä on tarjolla ♥︎

 

 

Share on Facebook
Please reload

Hedelmäpuun blogi
Viimeisimmät postit

March 30, 2019

February 8, 2019

October 15, 2018

Please reload

Arkisto
Please reload

Tags
Seuraa Hedelmäpuuta
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle

Ota yhteyttä

Heli Rämäkkö

tmi Hedelmäpuu

Kätilö 

Hypnosynnytysohjaaja

 Imetysohjaaja

Rentoutusohjaaja 

p. 040 5507805

heli@hedelmapuu.me

Seinäjoki

Y- tunnus 2863138-1

rekisteri- ja tietosuojaseloste

Ota yhteyttä, vastaan mielelläni kysymyksiin!

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2017 by Hedelmäpuun Heli. Proudly created with Wix.com