ETEENPÄIN, sano kuula labyrintissa!

December 10, 2018

Joulukuu on jo hyvällä mallilla. Joku on jossain vaiheessa ripustanut meille jouluvalot ikkunoihin, joku on leiponut pipareita ja joulutorttuja lasten kanssa ja joku on miettinyt ihan vähän joululahjoja. Ihan niin kuin kuuluukin.

Mutta se en ole ollut minä. Se on ollut joku muu, jonka ajatukset ovat aivan muissa asioissa. Ihan niinkuin ei kuulu. 

Tämä ei ole paras mahdollinen tapa elää, mutta tällä mennään nyt, hetken aikaa ja tämä on hyväksyttävä. 

 

 

 

 

Tiedättehän perinteisen kuulapelin, jossa kuulaa ohjaillaan labyrintissa kallistelemalla tasoa molemmin käsin ohjaillen? Reitti on täynnä labyrintin seiniä, joihin törmäillä ja reikiä, joihin kuula voi helposti hulahtaa. Minä olen tuo kuula. Olen törmäillyt vähän seiniin, mutta olen välttänyt reiät ja jatkanut matkaa seuraavaan suuntaan. Reitti ei todellakaan ole suora, mutta aina se oikea. On helppoa olla kuulana kun luottaa, että joku ohjaa ja vieläpä oikeaan suuntaan. 

 

 

 

 

Labyrintissa ei ole kovin hyvä nukkua, joten olen ollut vähän väsynyt. Siellä pyöriessäni olen miettinyt elämää, tehnyt suuria päätöksiä, saanut suuria oivalluksia. Kerännyt rohkeutta, miettinyt arvojani, yrittänyt hengittää, keskittyä, rentoutua, vaikka koko ajan on pitänyt vieriä eteenpäin. Ja törmäillä. Yrittänyt antaa mielelle hiljaisia hetkiä, että alitajunnastani kirkastuisivat pintaan ne ajatukset, jotka minua ohjaavat. Minä luotan uuteen hetkeen ja siihen, että kaikki tapahtumat elämässä tapahtuvat juuri niin, kuin niiden on tarkoitettukin tapahtuvan. Suurten ratkaisujen edessä lienee luonnollista epäröidä ja puntaroida. Silloin hiljenen, hengitän ja sanon itselleni yksinkertaisesti: LUOTA. LUOTA. LUOTA. Kuuntele sisäistä ääntä, intuitiota ja välillä jopa järkeä (vaikka sillä ei oikeastaan pääse mihinkään). Pidä kiinni arvoistasi. Kuuntele tarkkaan ja kuule vastaus. Eteenpäin. Rohkeasti labyrintin seuraavaan mutkaan vain. Ja tarkemmin ajateltuna; kuka edes haluaa päästä maaliin, varsinkaan jotain todella arvokasta menettäneenä? 

 

Olen saanut tutustua tänä vuonna aivan huikeaan määrään erilaisia ihmisiä. Tämä vuosi on kokonaisuudessaan tuonut elämääni enemmän uusia ihmisiä kuin varmaan ikinä mikään muu vuosi. Ja mikä parasta; juuri sellaisia ihmisiä, jotka ajattelevat elämästä ja asioista samalla tavalla kuin minä tai toisaalta ihmisiä, jotka ovat laajentaneet todella paljon omia näkökulmiani asioihin ja antaneet uusia ajatuksia. Päätin juuri rentoutusohjaajan koulutuksen ja olen saanut koulutuksesta huikean määrän työkaluja omaan elämääni, mutta myös sellaista, mitä voin tarjota muille. Tämä vuosi on kokonaisuudessaan tuonut elämääni niin paljon, että tulen tajuamaan sen varmasti vasta jälkeenpäin kokonaisuudessaan. Asiat ja arvot ovat kirkastuneet ja olen tiellä tekemässä sitä, mitä olen aina halunnut tehdä. Nyt jos koskaan on kuunneltava, mitä elämä minulle yrittää sanoa ja lähdettävä katsomaan. 

Toivon, että vuosi 2019 tuo minulle tasapainon, läsnäolon ja yhä enemmän rakkautta. Samaa toivon sinulle. Puhu itsellesi kauniisti, luota itseesi ja anna elämän avautua eteesi juuri sellaisena kuin se avautuu. ♥︎

 

Heli 

 

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

Hedelmäpuun blogi
Viimeisimmät postit

March 30, 2019

February 8, 2019

October 15, 2018

Please reload

Arkisto
Please reload

Tags
Seuraa Hedelmäpuuta
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle