Ruuhkavuodet alkoivat juuri nyt.

January 8, 2019

Ei tarvinne kenellekään äidille tai naiselle kuvailla ruuhkavuosia. Ne ovat ne vuodet, jolloin kaivat kuumeisesti kiroillen puhelinta laukustasi soittaessasi kirjakauppaan. Halusit tiedustella, onko heillä tiettyä kirjaa ja haluat tarkistaa kuvakaappauksen kirjasta puhelimestasi. Etsit ja etsit. Mihin ihmeeseen laitoit puhelimen?!? Käyrä nousee ja nousee ja nousee... kihiset jo raivosta ja sätit mielessä itseäsi; miten voit aina kadottaa kaikki tavarat!! Kunnes yhtäkkiä putoat todella korkealta rysähtäen, kun tajuat, että puhut siihen puhelimeen jota etsit, kirjakaupan myyjän kanssa. Sydän siinä meinaa pysähtyä, kun tajuaa millaisessa ruuhkassa on. 

 

Tällä tapahtumaketjulla sain jopa meidän nuoret naiset tikahtumaan naurusta, vaikka muuten ovat kovin kiukkuisia ja hermo pinnassa koko ajan. 14- ja 16- vuotiaat elävät myös jonkin sortin ruuhkavuosia. Onhan se hämmästyttävää aikaa, että ihminen muuttuu lapsesta aikuiseksi noin viidessä vuodessa. Valtavin muutos ihmisen elämän aikana, heti ensimmäisen ikävuoden jälkeen. Aivoissa tapahtuu hurjia juttuja. Yritän siis ymmärtää heitä omassa ruuhkassani. Tottuneesti jo annan heidän selvittää itse omat riitansa, vaikka seinät ja tärykalvot tärisevät. Muistan kuinka suloisia ja sopuisia he olivat pieninä. Suloisia ja tosi kauniita ovat vieläkin, mutta sopuisuutta ei oikein meinaa ainakaan tällä erää löytyä. 

 

Meillä on elämässä erilaisia vaiheita. On rauhallisia aikoja, jolloin on aikaa keskittyä itsensä huomioimiseen ja tehdä asioita, joista tykkää ja joista saa voimaa. On näitä ruuhka- aikoja, jolloin kaikki katoaa, jopa oma itse voi hukkua kiireen keskelle. Vaikka pidän elämän jokaista päivää erityisenä, koska se on aina uusi ja tuore hetki, on elämässä myös hyvin hyvin erityisiä aikoja, kuten raskaus. Itse olen nauttinut suuresti kaikista raskausajoista. Toisille naisille ne ovat autuuttaa, toisille vähemmän ihanaa aikaa. Erityistä silti. Tykkäsin myös vauva- ajasta ja kotiäitinä olemisesta, kun sain niin kutsutut helpot vauvat ja taaperot ja kai minulla oli joku sisäinen kutsumuskin tuohon hommaan. Jokainen äiti elää ja kokee tavallaan ja se on juuri niin hyvä. Ikinä en ole kokenut olevani osaava äiti, vaan aina sormi suussa. Mutta maalaisjärkilokeroa on kaiveltu usemman kerran ja sillä on menty. Monet äidit kuitenkin väsyvät, eivätkä saa mitään apua. 

 

Se, mitä minä olen yrittänyt vältellä, on nykyajan paine ajautua kaikkeen, mihin muutkin. Se on ollut tietoinen valintani, joka on vahvistunut lasteni ja minun kasvaessa. Aluksi olin lähdössä mukaan tuohon oravanpyörään ja ahdistuin hirveästi! Lasten pitää harrastaa kauheasti kaikkea ja joka paikkaan pitää ehtiä. Pitää, pitää, pitää. Pitää ehtiä Thaimaahan jouluksi ja Lappiin hiihtolomalla ja kesällä Puuhamaahan ja huvipuistoon myös ja syksyllä vielä kaupunkilomalle aikuisten kesken. Mua ahdistaa ihan hirveästi se ehtiminen joka paikkaan. En halua ehtiä. Haluan olla rauhassa :D

 

Törmäsin ihan jäätävän fiksuun somepostaukseen tällä viikolla. Siinä mietittiin seuraavaa asiaa; mitäpä, jos sen sijaan että vuoden alussa mietit, mitä kaikkea uutta tekisit jaksaaksesi paremmin miettisitkin, miksi et jaksa? Jos ei päivästä toiseen vain jaksa mitään, jossain on jotain vialla. Se voi olla fyysistä tai psyykkistä, usein hyvinkin tiedostamatonta. Ei siis kannata haalia lisää uutta opittavaa, ennen kuin on hoitanut perustan kuntoon. Voihan kyse olla vaikkapa ihan elämän perusasioista kuten ravinnosta tai liikunnasta tai huonosta unesta. Monesti meillä kuitenkin on niin stressaava arki, kiire ja se, mitä kaikkea "pitää". Mitä jos yrittäisikin valita elämään sellaisia asioita, joita "saat tehdä". Yllättävän pitkälle noita "saa"- valintoja voi tehdäkin. Monessa suhteessa on tietysti kyse näkökulmasta ja asenteesta. 

 

Jo se, että saa herätä joka aamu uuteen päivään on aivan huippuihana juttu.

 

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

Hedelmäpuun blogi
Viimeisimmät postit

March 30, 2019

February 8, 2019

October 15, 2018

Please reload

Arkisto
Please reload

Tags
Seuraa Hedelmäpuuta
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle

Ota yhteyttä

Heli Rämäkkö

tmi Hedelmäpuu

Kätilö 

Hypnosynnytysohjaaja

 Imetysohjaaja

Rentoutusohjaaja 

p. 040 5507805

heli@hedelmapuu.me

Seinäjoki

Y- tunnus 2863138-1

rekisteri- ja tietosuojaseloste

Ota yhteyttä, vastaan mielelläni kysymyksiin!

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2017 by Hedelmäpuun Heli. Proudly created with Wix.com