Rentoutumisen tärkeä taito.

March 2, 2019

Miten sinä rentoudut? Olemme tottuneet ajattelemaan, että rentoutuminen on jotain tekemistä. Rentoutuessaankin pitää olla tekemässä jotain. Rentoutua voi vaikkapa harrastaen liikuntaa tai liikkuen luonnossa, käyden saunassa tai avannossa, ottaen lasin punaviiniä, lukien kirjaa ja kuunnellen musiikkia, tehden käsitöitä tai katsellen tv:tä. Nämä ovat kaikki ihan hyviä tapoja rentoutua, mutta ne ovat tekemistä.

 

Rentoutuminen voi parhaimmillaan olla jotain ihan muuta. Se on pysähtymistä ja rauhoittumista hetkeksi, ihan tavallisen, kiireisen työpäivän keskellä. Juuri silloin, kun vähiten ehtisi pysähtyä. Tai se on pieni hengähtämisen hetki kotiäitirumban keskellä, kun tuntuu, että pää räjähtää ja seinät kaatuvat sillä siunaaman sekunnilla. Rentoutuminen ei ole niinkään tekemistä, ennemminkin olemista.

 

Ja nyt seuraa paras uutinen; työkalu rentoutumiseen kulkee AINA mukana ja se on hengitys. Hengitys on avain siihen porttiin, josta pääsee rentoutuneeseen tilaan. Me vedämme ensimmäisen hengenvedon heti synnyttyämme ja hengitys jatkuu läpi elämän viimeiseen hengenvetoon saakka. Hengitys on meille automaatio, jota emme juurikaan pysähdy miettimään. Hengitämme pinnallisesti ja kireästi, keskittymättä ajattelemaan, miten hengitämme. Hengityksen ensisijainen tehtävä on kuljettaa happea sisään ja hiilidioksidia ulos, mutta sitä voi käyttää myös moneen muuhun tarkoitukseen. Esimerkiksi rentoutumiseen.


Rentoutumista voi harjoitella, ihan kuin mitä tahansa taitoa. Rentoutuminen ei välttämättä ole helppoa ja vaatii treenaamista ja toistoa, jolloin taito kehittyy ja rentoutuminen helpottuu ja nopeutuu. Rentoutusohjaajan avustuksella saat perustiedot rentoutumisesta ja hengittämisestä sekä opastusta ja keinoja saatella itsesi rentoutuneeseen tilaan. Ohjattu keho- ja suggestorentoutus on yksi paras tapa rentoutua ja sen jälkeen ihminen kokee olonsa yleensä hyvin virkeäksi ja rauhalliseksi. Aivot ovat saaneet aidon lepohetken keskellä ärsyketulvaa ja tämä parantaa monin tavoin ihmisen hyvinvointia. Rentoutumisen merkitys ihmisen hyvinvointiin ja terveyteen saa yhä enemmän tilaa ja kiinnostusta myös tieteellisen tutkimuksen parissa.

 

Synnytyksessä rentoutuminen on erityisen tärkeä taito, voisi jopa sanoa, tärkein taito, joka vaikuttaa pitkälle koko synnytyksen kulkuun. Rentoutumisen taito on tärkeä myös silloin, jos synnytyksessä tulee yllättäviä muutoksia. Ja kuten sanottua, tuo taito on tarpellinen ihan jokaiselle, elämämme  jokaisena päivänä. 

 

Jos sinä haluat parantaa hyvinvointiasi, varaa aikaa rentoutukselle.

Katso lisää www.hedelmäpuu.fi

 

 

Share on Facebook
Please reload

Hedelmäpuun blogi
Viimeisimmät postit

March 30, 2019

February 8, 2019

October 15, 2018

Please reload

Arkisto